Vlada ponovo daje pet miliona KM medijima u RS-u

Bez autora
Jun 17 2010

Vlada RS-a usvojila je danas preliminarnu informaciju o utrošku sredstava pomoći koje je ranije doznačila medijima u RS-u te donijela još jednu odluku o dodjeli ponovo pet miliona KM za istu namjenu. Novom odlukom TV stanice u RS-u od Vlade će dobiti 2.250.000 KM, pisani mediji 2.200.000 i radiostanice 550.000 KM. Sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta RS-a. Generalni sekretarijat Vlade raspisat će javni poziv za dodjelu novčanih sredstava medijima u RS-u, a svi projekti koje medijske kuće dostave na javni poziv treba da imaju za cilj “unapređenje informisanosti građana i realizacije programa te da budu od općeg društvenog interesa”. Rok za prijavljivanje projekata za dodjelu novčanih sredstava bit će 90 dana od dana objavljivanja javnog poziva, a odluku o dodjeli novčanih sredstava donosit će Vlada RS-a. Istovremeno, Vlada je dala saglasnost Ministarstvu finansija da uputi zahtjev za povrat ranije doznačenih sredstava televiziji Balkan iz Bijeljine, Radiju Sokolac iz Sokoca, Radiju Bratunac iz Bratunca i Radiju Pink iz Banje Luke.

Vlada ponovo daje pet miliona KM medijima u RS-uVlada RS-a usvojila je danas preliminarnu informaciju o utrošku sredstava pomoći koje je ranije doznačila medijima u RS-u te donijela još jednu odluku o dodjeli ponovo pet miliona KM za istu namjenu.

Novom odlukom TV stanice u RS-u od Vlade će dobiti 2.250.000 KM, pisani mediji 2.200.000 i radiostanice 550.000 KM.

"Sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta RS-a", saopćeno je iz Vladinog biroa za odnose s javnošću nakon današnje sjednice.

Generalni sekretarijat Vlade raspisat će javni poziv za dodjelu novčanih sredstava medijima u RS-u, a, kako se navodi, svi projekti koje medijske kuće dostave na javni poziv treba da imaju za cilj “unapređenje informisanosti građana i realizacije programa te da budu od općeg društvenog interesa”.

Rok za prijavljivanje projekata za dodjelu novčanih sredstava bit će 90 dana od dana objavljivanja javnog poziva, a odluku o dodjeli novčanih sredstava donosit će Vlada RS-a.

Istovremeno, Vlada je dala saglasnost Ministarstvu finansija da uputi zahtjev za povrat ranije doznačenih sredstava televiziji Balkan iz Bijeljine, Radiju Sokolac iz Sokoca, Radiju Bratunac iz Bratunca i Radiju Pink iz Banje Luke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik